2015. március 7., szombat

A szép krémrózsa titka!

Nagyon sokan kérdezik a krémrózsák titkát, így gondoltam azt, hogy ebbe a bejegyzésbe erről írok részletesebben. Nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyen nehéznek tűnik, a végeredmény minden esetben csodaszép, mutatós és látványos lesz. A titok nyitja mindig a krém elkészítésében rejlik, hiszen ha a krém állaga nem jó, akkor a krémrózsák sem lesznek olyan szépek. 
Mindig figyeljünk arra, hogy az alapanyagok egy hőmérsékletűek legyenek, én mindig előtte egy nappal kiteszem a konyhapultra pihenni, így elkerülöm azt, hogy a végeredmény a nem azonos hőmérséklet hatására csomós legyen vagy épp kicsapódjon benne a vaj.

Egy alapkrém receptet írok le, ezt lehet dúsítani ízekkel vagy színezni ételfestékkel. De a dúsítás során is legyen eszünkben, hogy a hőmérséklet ne térjen el. 









Krém recept:

500gr vaj
100gr krémsajt
250gr mascarpone 
tetszés szerinti porcukor




Az alapanyagok vásárlásánál mindig odafigyelek, megnézem a vaj és mascarpone zsírtartalmát, próbálom kerülni a nagyon vizes termékeket, mivel ez is nagyon sokat ronthat a krém minőségén.
A zsíros és a vizes bázisu termékek szinte "reakcióba" lépnek egymással és képesek kitúrósodni, ezért fontos az azonos hőmérséklet és a fokozatos összedolgozás.
A vaj talán soknak tűnhet, de tölthetünk belőle a torta belsejébe, ill. nagyobb díszítés során nem lesz gond azzal, hogy menet közben elfogy! 
Robotgéppel a szobahőmérsékletű vaj nagyon szépen habosítható, s ha már szép habos a cukros vaj akkor kanalanként mehet hozzá a mascarpone és a krémsajt, így valóban nagyon szép krémet érhetünk el. 

Díszítésnél fontos a cső, nagyon sok félét próbáltam már, műanyagot senkinek sem ajánlanék, minden esetben a fém csövek hoznak profi eredményt, ha már az eszközről van szó, erre tényleg ne sajnáljuk! :) 
A díszítést mindig alulról kezdem belülről kifelé haladva. Nem baj ha átfedik egymást a rózsák, szerintem ettől lesz igazán szép! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése